Dirk Hermans

Dirk Hermans

Dirk Hermans is journalist, communicatieconsultant, copywriter, schrijver en uitgever. Hij doorliep een nogal kronkelig carrièrepad. Hij startte in 1976 als leraar Nederlands-Geschiedenis, switchte na drie jaar naar studiemeester-opvoeder en begon in 1980 deeltijds te werken als muziekjournalist voor Backstage Muziekmagazine en het Belang van Limburg. Hij gaf na verloop van tijd zijn job in het onderwijs op en werd fulltime freelance journalist en copywriter. In 1998 startte hij met aZOmedia een communicatiebureau dat hij negen jaar lang leidde. In 2007 verliet hij het bedrijf om zich terug te gaan toeleggen op zijn kernactiviteit: schrijven. Hij richtte Vertelpunt op waarmee hij commerciële teksten (business verhalen) schrijft en voor bedrijven personeelsbladen en nieuwsbrieven maakt.

In 2009 stelde men leverkanker vast en in 2010 onderging hij een levertransplantatie. Die ervaring schreef hij neer in de roman "Help! Mijn engelbewaarder is met brugpensioen".

Zijn tweede roman "Schaak" is pure fictie en handelt over een journalist die terecht komt in een samenzwering tegen de Belgische staat.

In 2011 richtte hij zijn eigen uitgeverij op om in eerste instantie zijn eigen boeken uit te geven en op zoek te gaan naar verhalen en verhalenvertellers in Limburg. Inmiddels bracht Vertelpunt Uitgevers meer dan veertig boeken uit.

In 2012 schreef hij het boek 'Het Verhaal in moderne communicatie' waarin hij zijn inzichten die hij in al die jaren als communicatieconsultant had opgedaan, neerpende. Het is een zeer bevattelijk boek dat als leidraad kan dienen voor de moderne KMO-bedrijfsleider die zijn communicatie ter harte wil nemen en zijn bedrijf beter in de markt wil zetten.

In 2013 publiceerde hij het vervolg op 'Help': 'Hoera! Mijn engelbewaarder is terug' waarin hij zijn belevenissen en ervaringen als levertransplantpatient uitschrijft.

Nadat hij tussendoor als ghostwriter voor KRC Genk keeperstrainer Guy Martens het boek "Apart in de Elf" schreef, zette hij zich aan het neerpennen van de 'grote' en de 'petite' histoire van het Breekend Festival waarvan hij zelf 13 jaar voorzitter was geweest. Het boek werd uitgebracht op 13 juni 2014 tijdens het Breekend 14 herinneringsfestival waar hij met zijn eigen band Iron Foundation speelde. 

° 01 juli 1954

- gehuwd met Josie Berghs

- vader van 2 kinderen

- journalist/copywriter/auteur/uitgever

- Boeken:

    - Help! Mijn engelbewaarder wil met brugpensioen

    - Schaak, een samenzwering tegen de Belgische staat

    - Royal Bree FC: 15 interviews rond belangrijke Breese voetballers

    - Het Verhaal in moderne communicatie

    - Hoera! Mijn engelbewaarder is terug

    - 13 jaar Breekend, de affiches, verhalen & foto's

 

Ex-organisator Breekend Festival, voorzitter culturele vereniging De TOCHT, lid cultuurraad Bree, lid rotaryclub Bree-Bocholt, lid Orde van de Prince, lid netwerkclub BNI, lid VOKA, voorzitter Breese Revue, zanger bij rockband Iron Foundation.

UA-100687733-1